Mediáció

Nyitott tenyérben soha nincs fegyver

Mediáció

„Ellentétek nélkül nincs haladás. Vonzás és Taszítás, Értelem és Erő, Szeretet és Gyűlölet: ezek kormányozzák az emberi létet.”

William Blake

Elképzelhetőnek tartja, hogy a konfliktusok nem csak energiát, időt, pénzt felemésztő negatív történések lehetnek, hanem egyben pozitív, a kapcsolatot javító dolgok is?

Elhiszi, hogy a konfliktusokat akár hasznunkra is fordíthatjuk, és megújulást, rendezettséget, jobb minőségű, jól működő, sikeres kapcsolatokat nyerhetünk általuk?

Elképzelhetőnek tartja, hogy egy konfliktus, vagy vita ne az egyik fél győzelmével és a másik vereségével végződjék, hanem mindkét fél számára előnyös megegyezéssel?

Van-e az élete valamely területén - a munkahelyén, az üzleti kapcsolataiban, egy olyan szervezetben, amelynek tagja, a családjában, a párkapcsolatában - olyan konfliktusa, vitája, amelyről úgy érzi, már nem képes egyedül megoldani?

Előfordul, hogy sehogyan sem sikerül a másik féllel dűlőre jutnia, pedig az fontos lenne? Esetleg már nem is beszél, nem is találkozik szívesen a másik féllel, a kapcsolatot azonban muszáj kielégítő keretek közt tartani, mert nem áll módjában megszakítani?

Úgy érzi, megérett a helyzet a változásra, szeretne továbblépni, csak nehéz egyedül elindulnia?

Ha e kérdésekre igen a válasza, akkor személyre szabott, hatékony segítséget tudunk nyújtani Önnek azzal, hogy a fennálló konfliktusban, vitában pártatlan mediátorként (közvetítőként) hozzásegítjük a vita békés úton történő rendezéséhez, a mindkét fél számára előnyös megegyezéshez.

Hogyan tesszük mindezt?

  • Megkeressük és bevonjuk a mediációs (közvetítői) folyamatba az ellenoldali felet.
  • A sikeres kommunikációt elősegítendő mindkettőjükkel konzultálunk, külön-külön.
  • Közös mediációs üléseket szervezünk, ahol a mediátor vezetése mellett biztonságos keretek közt nyílik lehetőségük a kommunikáció folytatására, álláspontjaik kifejtésére, a vitás kérdések megtárgyalására, megoldási javaslatok közös kidolgozására és megállapodás kötésére.
  • A konzultációkat és az üléseket követően írásba foglaljuk megállapodásukat.

Miért válasszon minket és a mediációt?

  • Mert a konfliktus rendezésének más eljárásoknál (pl. peres út) gyorsabb, egyszerűbb, hatékonyabb és olcsóbb módját kínáljuk.
  • Mert múltban való vájkálás, bűnbakkeresés helyett a jövővel, és mindkét fél számára elfogadható, betartható megoldások, élhető kapcsolatok kidolgozásával foglalkozunk.
  • Mert a megegyezést teljes mértékben és autonóm módon Önök hozzák létre, így az a lehető legkielégítőbb lesz az Önök számára. Mi a megállapodáshoz vezető folyamat végigvitelében segítünk.
  • Mert a részvétel önkéntes, bármikor megszakítható.
  • Mert biztonságos környezetet biztosítunk, ahol az erőkülönbségek mérséklődnek.
  • Mert minket titoktartási kötelezettség terhel, így garantáljuk a diszkréciót.

Mennyi időt és energiát vesz igénybe a közvetítés?

Minden eset más és más, így számszerű választ nem tudunk adni. Ugyanakkor bizton kijelenthetjük, hogy sokkal kevesebbet, mint a konfliktusok rendezésének bármely hagyományos – esetleg peres – útja. Honlapunkon olyan – regisztrációval igénybe vehető - online felületet alakítottunk ki, amelynek célja, hogy a lehető leggyorsabbá tegye a folyamatot, hogy ügyfeleink minél több időt és útiköltséget spórolhassanak meg.

Irányadónak tekintjük és elkötelezzük magunkat a Közvetítők Európai Magatartási Kódexe mellett.

További információért, ajánlatért az űrlap kitöltésével vegye fel velünk a kapcsolatot!

Regisztráció 

Olvasnivaló

Dura Mirjam: Resztoratív mediáció
A szakszervezet, mint szervezet belülről történő erősítésének új lehetősége

Dura Mirjam: Idegen szavak - ismerős gondolatok
Dura Mirjam prezentációja a mediációról az ÉTOSZ Egyesülés „Együttműködünk, mert együtt működünk” c. konferenciáján.

Dr. Berki Erzsébet: Kérdések a sztrájkról

Dura Mirjam: Az időrablók

Dura Mirjam: Kik azok a kalauzok?

Dr. Berki Erzsébet: Majd a bíróság megoldja?

Kapcsolatfelvétel

Az Ön által megadott adatokat biztonságosan tároljuk és nem osztjuk meg másokkal, nem adjuk el, nem használjuk fel más célokra. Bármikor kérheti adatai törlését illetve az Önre vonatkozó adatok átadását.

)