Mediáció

Nyitott tenyérben soha nincs fegyver

Mediáció

„Ellentétek nélkül nincs haladás. Vonzás és Taszítás, Értelem és Erő, Szeretet és Gyűlölet: ezek kormányozzák az emberi létet.”

William Blake

Elképzelhetőnek tartja, hogy a konfliktusok nem csak energiát, időt, pénzt felemésztő negatív történések lehetnek, hanem egyben pozitív, a kapcsolatot javító dolgok is?

Elhiszi, hogy a konfliktusokat akár hasznunkra is fordíthatjuk, és megújulást, rendezettséget, jobb minőségű, jól működő, sikeres kapcsolatokat nyerhetünk általuk?

Elképzelhetőnek tartja, hogy egy konfliktus, vagy vita ne az egyik fél győzelmével és a másik vereségével végződjék, hanem mindkét fél számára előnyös megegyezéssel?

Van-e az élete valamely területén - a munkahelyén, az üzleti kapcsolataiban, egy olyan szervezetben, amelynek tagja, a családjában, a párkapcsolatában - olyan konfliktusa, vitája, amelyről úgy érzi, már nem képes egyedül megoldani?

Előfordul, hogy sehogyan sem sikerül a másik féllel dűlőre jutnia, pedig az fontos lenne? Esetleg már nem is beszél, nem is találkozik szívesen a másik féllel, a kapcsolatot azonban muszáj kielégítő keretek közt tartani, mert nem áll módjában megszakítani?

Úgy érzi, megérett a helyzet a változásra, szeretne továbblépni, csak nehéz egyedül elindulnia?

Ha e kérdésekre igen a válasza, akkor személyre szabott, hatékony segítséget tudunk nyújtani Önnek azzal, hogy a fennálló konfliktusban, vitában pártatlan mediátorként (közvetítőként) hozzásegítjük a vita békés úton történő rendezéséhez, a mindkét fél számára előnyös megegyezéshez.

Hogyan tesszük mindezt?

  • Megkeressük és bevonjuk a mediációs (közvetítői) folyamatba az ellenoldali felet.
  • A sikeres kommunikációt elősegítendő mindkettőjükkel konzultálunk, külön-külön.
  • Közös mediációs üléseket szervezünk, ahol a mediátor vezetése mellett biztonságos keretek közt nyílik lehetőségük a kommunikáció folytatására, álláspontjaik kifejtésére, a vitás kérdések megtárgyalására, megoldási javaslatok közös kidolgozására és megállapodás kötésére.
  • A konzultációkat és az üléseket követően írásba foglaljuk megállapodásukat.

Miért válasszon minket és a mediációt?

  • Mert a konfliktus rendezésének más eljárásoknál (pl. peres út) gyorsabb, egyszerűbb, hatékonyabb és olcsóbb módját kínáljuk.
  • Mert múltban való vájkálás, bűnbakkeresés helyett a jövővel, és mindkét fél számára elfogadható, betartható megoldások, élhető kapcsolatok kidolgozásával foglalkozunk.
  • Mert a megegyezést teljes mértékben és autonóm módon Önök hozzák létre, így az a lehető legkielégítőbb lesz az Önök számára. Mi a megállapodáshoz vezető folyamat végigvitelében segítünk.
  • Mert a részvétel önkéntes, bármikor megszakítható.
  • Mert biztonságos környezetet biztosítunk, ahol az erőkülönbségek mérséklődnek.
  • Mert minket titoktartási kötelezettség terhel, így garantáljuk a diszkréciót.

Mennyi időt és energiát vesz igénybe a közvetítés?

Minden eset más és más, így számszerű választ nem tudunk adni. Ugyanakkor bizton kijelenthetjük, hogy sokkal kevesebbet, mint a konfliktusok rendezésének bármely hagyományos – esetleg peres – útja. Honlapunkon olyan – regisztrációval igénybe vehető - online felületet alakítottunk ki, amelynek célja, hogy a lehető leggyorsabbá tegye a folyamatot, hogy ügyfeleink minél több időt és útiköltséget spórolhassanak meg.

Irányadónak tekintjük és elkötelezzük magunkat a Közvetítők Európai Magatartási Kódexe mellett.

További információért, ajánlatért az űrlap kitöltésével vegye fel velünk a kapcsolatot!

Regisztráció 

Olvasnivaló

Dura Mirjam: Resztoratív mediáció
A szakszervezet, mint szervezet belülről történő erősítésének új lehetősége

Dura Mirjam: Idegen szavak - ismerős gondolatok
Dura Mirjam prezentációja a mediációról az ÉTOSZ Egyesülés „Együttműködünk, mert együtt működünk” c. konferenciáján.

Dr. Berki Erzsébet: Kérdések a sztrájkról

Dura Mirjam: Az időrablók

Dura Mirjam: Kik azok a kalauzok?

Dr. Berki Erzsébet: Majd a bíróság megoldja?

Kapcsolatfelvétel
)